Disconnected power sources (Part I)

Zoals te lezen is in ons vorige blog meten-is-weten zijn wij bij fortop projects begonnen met het bemeten van huis-/tuin- en keuken apparaten.

Afgelopen maandag was de vuurdoop en werd een lang gekoesterde wens eindelijk uitgevoerd: het bemeten van die vervloekte telefoon opladers. Want ik weet niet hoe vaak ik die krengen al uit het stopcontact heb getrokken thuis. En elke keer de eigenaar van de lader maar wijzen op het stroomverbruik, de kans op brand en het geld wat ongemerkt met bakken het huis uit zou stromen door de laders die ongebruikt in het stopcontact worden achtergelaten.

Dus maandagmiddag was het uur U, om 17:45 werden 2 opladers achter gelaten op het testbord. Zonder telefoon en 100% bemeten door de Janitza UMG604E. En dinsdagmiddag zouden we terug komen en kon ik eindelijk aantonen hoeveel het kost, zo’n ongebruikte oplader in het stopcontact.

Dus dinsdagmiddag om 13:45 vol goede moed de meetgegevens opgeroepen en bekeken.

Het resultaat was verbluffend en ontluisterend, de nieuwste Samsung S7 snellader had een gemiddelde stroom laten zien van 0,00A. De Apple Iphone 5S lader deed hetzelfde en liet ook gemiddeld 0,00A zien. Een blik op de maximaalwaarden liet eveneens niets anders dan 0 zien.

Na controle van alle metingen en verbruiken kunnen we niets anders dan concluderen dat het achterlaten van een oplader nul komma niks aan verbruik oplevert.

Nu nog even kijken hoe ik dat thuis ga uitleggen.

Leave a Reply