Uitval is geen optie

Datacenters zijn redundant ingericht omdat de beschikbaarheid van elektrische energie altijd aanwezig moet zijn. Uitval is voor u geen optie. DCEM bewaakt de redundantie vanaf de hoofdverdeler tot op rackniveau zodat A en B elkaar altijd over kunnen nemen. Hierdoor bent u in staat om mogelijke problemen voortijdig op te lossen. DCEM datacenter bewaakt racks met een snelheid van 0,2 seconden per IP-energiemeter.

Het softwarepakket DCEM is speciaal ontwikkeld voor datacenters en biedt de volgende mogelijkheden:

  • Het continu uitlezen en bewaken van meer dan 8000 energiemeters.
  • Bewaking van elektrische redundantie tot op rackniveau.
  • Volledig redundant systeem, waarbij de dataloggers elkaar kunnen overnemen.
  • Klantenportaal, waarbij datacenter klanten hun eigen verbruik kunnen inzien.

Bewaking van meer dan 4000 racks

Het DCEM energiemonitoringsysteem heeft een bewezen rackrecord voor de acquisitie, verwerking en bewaking van meer dan 8000 energiemeters, oftewel meer dan 4000 racks in 1 datacenter. DCEM bewaakt elektrische parameters, schakelstanden, temperaturen en luchtvochtigheden 24/7 waardoor problemen en uitval in datacenters wordt voorkomen.

Alarmeringen

De alarmmanager bewaakt uw installatie realtime. Heeft uw installatie een probleem? DCEM waarschuwt via website, e-mail, SMS of gebouwbeheersysteem. Verschillende soorten alarmen die kunnen voorkomen zijn een voorwaarschuwing, een hoog alarm, een laag alarm, een statuswijziging (bijvoorbeeld als er een digitale ingangen wijzigt), een connectiealarm (als de verbinding met het uit te lezen apparaat wegvalt), een software-alarm (bij problemen in de DCEM software) of een serienummer-alarm.