Elektrische energie - letterlijk - van levensbelang

In een ziekenhuis is elektrische energie – letterlijk – van levensbelang. Als de elektrische voorziening uitvalt, schakelt een ziekenhuis binnen enkele seconden over op een noodstroomvoorziening.

Continuïteit van elektrische energie speelt een belangrijke rol. Daarnaast speelt de kwaliteit van elektrische energie, de power quality, een belangrijke rol. Binnen een ziekenhuis wordt er gebruik gemaakt van allerlei elektrisch apparatuur die in sommige gevallen uiterst gevoelig is voor problemen met de kwaliteit van elektrische energie. Met DCEM bent u in staat om problemen met apparatuur vooraf te voorkomen.

Realtime inzicht in uw installatie

Single Line

Met een Single Line Diagram heeft u een realtime inzicht in uw installatie. Vermogens, schakelstanden, temperatuur, alarmen: allemaal in één overzicht. Door op modules te klikken krijgt u een uitgebreid overzicht van online en historische meetwaarden.

  • Doorklikken naar gedetailleerde meetwaarden
  • Geïntegreerde weergave van alarmen
  • Realtime weergave van schakelstanden en meetwaarden

Hoe te meten als noodstroom wordt ingeschakeld?

DCEM TripleD

Zodra de elektrische voorziening in een ziekenhuis uitvalt, schakelt binnen enkele seconden de noodstroomvoorziening in. In eerste instantie ontvangen alleen de belangrijkste afdelingen elektrische energie (intensive care, operatiekamers, etc.). De noodstroomvoorziening kan niet in één keer een compleet ziekenhuis voorzien van elektrische energie. Dit gebeurt dan ook in fases.

Normaal gesproken logt DCEM iedere 15 minuten. Zodra de noodstroomvoorziening inschakelt, logt DCEM elke seconde. Op deze manier heeft u een uiterst nauwkeurig inzicht in het opschakelproces van de noodstroomvoorziening.